medulinMedulin – Malo turističko mjesto, udaljeno tek 10-ak kilometara od Pule, odlikuje se pjeskovitom plažom, bogatim smještajnim kapacitetima i sportsko-zabavnom ponudom za svačiji ukus.
Medulin je naseljen još u antičko doba o čemu svjedoče ostaci rustične vile na poluotoku Vižula. Nekada malo ribarsko mjesto, danas se razvio u moderno turističko središte zajedno s Pomerom, Premanturom, Pješčanom uvalom, Banjolama…

Hoteli na obali mora, manji obiteljski hoteli i pansioni, privatni smještaj ili kampovi, dovoljno raznolikosti za zadovoljavanje različitih smještajnih želja i potreba. U Medulinu se nalazi kilometar duga pješčana plaža Bijeca, pogodna za obitelji s malom djecom, dok su plaže u kampovima stjenovite. Na otočićima nadomak Medulina, Ceji, Levanu i Bodulašu, možete uživati na pješčanim i šljunčanim plažama.

Blaga mediteranska klima i bogata sportska infrastruktura učinili su Medulin omiljenom destinacijom za sportske pripreme brojnih vrhunskih sportaša.

No izuzetnom turističkom ponudom, čiju osnovu čine šarolika sportska ponuda i rekreativni sadržaji, Medulin ne privlači samo profesionalne sportaše. Medulin je idealno mjesto i za sve one koji žele aktivno provesti svoj odmor.

Na raspolaganju vam stoje brojni uređeni nogometni tereni, teniski tereni, te atletska staza i vježbališta za razne atletske discipline. Medulinska rivijera nudi mogućnost uživanja i u čitavom spektru sportova na vodi.Na njoj ćete pronaći nekoliko sportskih centara s ponudom opreme za ronjenje, jedrenje i windsurfing, te ponudom parasailinga, skijanja na vodi ili vožnju vodenim skuterom.
Kod nas ćete otkriti i jednu od najatraktivnijih mountainbike staza u Istri, za ljubitelje jahanja tu su dvije dobro organizirane konjušnice, a opustiti se možete i na vježbalištu za golf.

Oni željni avanture mogu dan provesti na poluotoku Kamenjak, najjužnijem dijelu Istre, u netaknutom i neizgrađenom Parku prirode, s kilometrima plaža i čistim moremom za svačiji ukus.

Galerija: