Blaga mediteranska klima i bogata sportska infrastruktura učinili su Medulin omiljenom destinacijom za sportske pripreme brojnih vrhunskih sportaša. No izuzetnom turističkom ponudom, čiju okosnicu čine šarolika sportska ponuda i rekreativni sadržaji, Medulin ne privlači samo sportaše profesionalce, već je idealno mjesto i za sve one koji žele aktivno provesti svoj odmor. Na raspolaganju vam stoje brojni uređeni nogometni tereni, teniski tereni, te atletska staza i vježbališta za razne atletske discipline. Medulinska rivijera nudi mogućnost uživanja i u čitavom spektru sportova na vodi. Na njoj ćete pronaći nekoliko sportskih centara s ponudom opreme za ronjenje, jedrenje i windsurfing, te ponudom parasailinga, skijanja na vodi ili vožnju vodenim skuterom. Kod nas ćete otkriti i jednu od najatraktivnijih mountainbike staza u Istri, za ljubitelje jahanja tu su dvije dobro organizirane konjušnice, a opustiti se možete i na vježbalištu za golf.

BICIKLIZAM
Medulin Riviera pravi je izazov biciklistima. Dovoljno je sjesti na biciklu i krenuti, a pejzaž oko vas izmjenjivat će se kao na filmskoj vrpci: pitoma naselja, šumarci, vrhovi brežuljaka s kojih se prostire pogled od kojeg zastaje dah, uske staze koje krivudaju između obalne crte Kamenjaka i guste makije koja ispunjava zrak aromatičnim mirisima mediteranskog bilja.

RONJENJE
Veliko plavetnilo Medulin rivijere jednako je atraktivno s obale i iz morskih dubina. Osim iznimno bogate flore i faune, more Medulin riviere “skriva” i velik broj potonulih brodova. Zaronite u veliko plavetnilo i 19 uživajte. Izaberite jedan od ronilačkih centara koji će vas odvesti na ovu avanturu ili će vas, podučiti ovoj vještini. Kod navedenih Sub centara možete pohađati tečajeve ronjenja CMAS, DAN, SSI, IANTD, PADI, UD

GOLF
Jeste li znali da je golf je jedan od najstarijih sportova u povijesti?
Počeci golfa bilježe se u Škotskoj u 14. stoljeću i pretpostavlja se da su prvi igrači bili pastiri koji su na prostranim škotskim pašnjacima čuvali ovce. Kao jamice su im služile zečje rupe, a palice su izradili iz drveta.

TENIS
Istra je poznata i po tenisu: ima oko 430 zemljanih teniskih terena na kojima se može igrati tijekom cijele godine, a u gradu Umagu održava se i poznati ATP Tour – Croatia Open. Među tenisačima koji su dosad igrali na ATP Tour-u su i Goran Ivanišević, Thomas Muster, Andrej Medvedev, Magnus Gustafsson, Carlos Moya, Sergi Bruguera, Felix Mantilla, Emilio i Javier Sanchez …

PJEŠAČENJE
Istra je poznata po bogatoj i raznovrsnoj turističkoj ponudi, tako da i ljubiteljima hodanja pruža mnoge mogućnosti po najljepšim stazama. Kad tu zdravu aktivnost povežete s užicima koje pružaju prirodne i kulturno-povijesne ljepote, onda je doživljaj potpun. Tijekom pješačenja s jedne strane imate pogled na beskrajno plavetnilo, a s druge na zvonike istarskih srednjevjekovnih gradića u unutrašnjosti Istre.

JAHANJE
Zaljubljenici u prirodu i avanturu zasigurno će sa strašću krenuti jašući u otkrivanje ljepota ovog jedinstvenog bisera Mediterana kao što je Istra.

WINDSURFING
S obzirom na bogato podmorje, ‘dobre’ vjetrove i pristupačnu obalu, u Istri su nezaobilazni sportovi na vodi i u moru.

SPORTSKO PENJANJE
Za sportsko penjanje je u Istri uređeno, zasad, devet penjališta: Zlatni rt kod Rovinja, Limski kanal, Dvigrad, Istarske toplice, Raspadalica ponad Buzeta, Vranjska draga kod tunela Učka, potom kod Pazina, Mošćeničke drage, Vintijana kraj Pule i Rapca. Na devet uspona po takozvanim kratkim stijenama od 20 do 30 metara visine, ima 270 opremljenih uspona. Na istarskim stijenama punim raznovrsnih prepreka mogu se dobro izmoriti i vrhunski sportaši i početnici. Pogodnost je Istre za ovaj sport, osim prekrasne očuvane prirode koju freeclimberi sve više cijene, to što su stijene uglavnom južno orijentirane pa se i za hladnijeg vremena može penjati u kratkim rukavima.

PARAGLIDING
Privučenom magičnom ljepotom unutrašnjosti istarskog poluotoka, pasionirani letači uživaju u čarima netaknute prirode. Sezona paraglajdinga proteže se kroz cijelu godinu – potrebni su samo povoljni vremenski uvjeti, a to znači pravi smjer vjetra, prevladavajuće sunčano vrijeme, bez turbulencija i bure.

ŠPILJARENJE
Istra je zbog vrste tla (krš i kras) prepuna podzemnih špilja i jama. Neke od njih moguće je obići bez većeg speleološkog znanja i opreme, dok je za velik broj njih ipak potrebno više iskustva i specijalizirane opreme.
Podzemne dvorane, jezera, potoci, grotla, vrtložni lonci, pukotine i okamine oduševit će svakog posjetitelja. U istarskim spiljama i jamama osim prirodnih ljepota nalazi se i raznovrsni životinjski i biljni svjet (ribe, žabe, puhovi, račići, šišmiši), a najzanimljivija je čovječja ribica, endemska vrsta koja živi samo u ovim kraškim područjima.

ZMAJARENJE
U posljednjih deset godina na području Buzeta, Učke i Ćićarije uređeno je osam uzletišta za slobodne letače na kojima se mogu organizirati velika natjecanja s preletima po cijeloj središnjoj Istri – na zapadu do Buja, na jugu do Žminja, sjeverno do slovenske granice te istočno sve do vrha Vojaka. Letačka sezona zbog blage mediteranske klime počinje s veljačom i završava u studenom, a tijekom lipnja možete pratiti Europsko prvenstvo na kojem se natječe 130 pilota iz 30 zemalja!